Kašalj, prehlada, bolovi u stomaku, uključujući i menstrualne - sve to, kažu, rešava ovaj jednostavan lek.

Sastojke ima svaka kuća
SASTOJKE IMA SVAKA KUĆAFOTO: PROFIMEDIA

Tradicionalni narodni lek za ove vrste bolova kaže da sve što treba da uradite jeste da natopite komad vate pedesetoprocentnim alkoholom, i potom to stavite u pupak.

Možda zvuči čudno, ali kažu da će vam to odmah umiriti telo, olakšati bol i oterati kijavicu, prehladu i grip. Ovaj metod opušta mišiće, a u svakom slučaju vredi ga isprobati pre lekova jer ne može da naškodi.

KAKO GA KORISTITI U SLUČAJU MENSTRUALNIH BOLOVA?

Natopite kuglicu vate u pedesetoprocentni alkohol pa iscedite ostatak. Lezite na leđa, stavite vatu u pupak i nežno je pritiskajte par minuta. Potom zalepite preko flaster ili stavite peškir ili nešto slično i pričekajte malo - trebalo bi da bol ubrzo nestane.

BOL U STOMAKU

Opet natopite vatu u alkoholu i iscedite višak. Lezite na leđa, a potom vatu stavite u malo soli pa onda stavite u pupak. Nežno pritiskajte par minuta, pa potom prelepite flaster ili pritisnite vatu peškirom i umirite se dok bol ne prođe.

PREHLADA I GRIP

Ponovo, natopite vatu alkoholom, lezite i stavite vatu u pupak pa je prelepite flasterom ili nečim sličnim kako ne bi ispala. U ovoj metodi možete i da se krećete po kući, samo pazite da vata ostane u pupku oko dva sata. Uskoro bi trebalo da se osetite bolje, a postupak možete da po potrebi i ponovite.